Om gymnastik

Gymnastik i Kongerslev Idrætsforening

I Kongerslev Idrætsforening tilbyder vi gymnastikhold for både børn og voksne.

Vores hold af engageret trænere består af frivillige og uddannede ildsjæle, som ved hver træning brænder for at skabe rammerne for en positiv og udbytterig gymnastiktime.

Gymnastik for børn

Hvis dit barn har brug for mere rytme i kroppen, øve kropsmotorikken, eller bare har lyst til at være sammen med sine venner fra dagpleje, børnehave eller skole. Så er gymnastik i Kongerslev den helt rigtige løsning. I Kongerslev gymnastik har vi stor fokus på at uddanne vores frivillige ildsjæle, så kompetente trænere samt hjælpetrænere står klar til at hjælpe dit barn med dets udvikling indenfor gymnastik.

Vi lægger vægt på, at børnene har et godt forhold til trænerne og ikke mindst hinanden, samtidig med at de bliver bevidste om, hvad deres krop kan. Gennem gymnastik er børnenes udvikling i højstedet, og der er plads til alle, uanset hvilket niveau det enkelte barn befinder sig på.

Trænerne er løbende under uddannelse i de forskellige områder inden for gymnastik. På kurserne undervises de i f.eks.:

 • Hvordan man bedst hjælper og understøtter børnene i springgymnastik.
 • Hvordan dagplejebørn bliver bedre til kropskoordination.
 • Hvordan forældre kan samarbejde med barnet i forældre/barn holdene.
 • Hvordan børnehavebørn lærer at samarbejde.
 • Hvordan man venter på tur.
 • Hvordan man sikkert hopper på trampolin.

Gymnastik for voksne

Kongerslev Idrætsforening tilbyder også forskellige typer af træning for voksne.

Også for voksenholdene vil du blive mødt af trænere, der er uddannet inden for de forskellige typer af gymnastik og træning. Derfor kan du forvente kompetent og engageret vejledning inden for de forskellige motionstyper, når du melder dig på en af vores spændende voksenhold.

På holdene er der garanti en sjov og aktiv time med sved på panden og smil på læben sammen med trænerne og de andre deltagere. Uanset niveau eller form er der plads til alle.

Hold & Træning sæson 2023/2024

Voksen og Barn

Vi er gået i samarbejde med Håndboldafdelingen og vil i fællesskab lave det sjovt og hyggeligt.

Målgruppen er vuggestue og dagplejebørn samt de yngste børnehavebørn. Det vil sige børn fra de kan gå (ca. 1 ½ år) og op til og med ca. 4 år. Børnene skal være ifølge med en forælder, en “bedste” eller en anden voksen.
Aktiviteter: Lege, sange, bold- og redskabsaktiviteter der alle tager udgangspunkt i kroppen, styrker denne og dens muskler, balance og bevægelse.

Træningen inspirerer og appellerer til børn og voksnes fantasi, så de kommer “op af stolene” og ud på gulvet. Dette giver en masse dejlige oplevelser ved at hoppe, danse, synge og lege. Det er gymnastik og leg med bold, som lægger op til, at alle skal deltage aktivt, hvor børn og voksne bruger sig selv og tingene, således at de lærer og erfarer at udtrykke sig samt har det sjovt.

Se mere info om trænere, tider og kontingent på siden Hold og træning.

Abekattene

Abekatteholdet er for gymnaster i børnehavealderen. Holdet henvender sig både til børn der tidligere har lavet gymnastik, men også til børn der skal stifte bekendtskab til gymnastik for første gang.

Det er et hold, hvor der ofte er mange gymnaster på. Derfor forsøger vi altid at være mange trænere. På den måde kan vi tage vare om de nye og forsigtige børn samt hjælpe de gymnaster, der skal have lidt mere hjælp til de enkelte øvelser.

Timen er altid delt op efter samme mønster for at skabe en genkendelighed for børnene. Vi starter med et par kendte opvarmningssange, som vi laver bevægelser til. Dernæst leger vi en sangleg. Efterfølgende leger vi nogle motoriske lege for at slutte af på en bane, hvor børnene får lov at udfordre sig selv.

Se mere info om trænere, tider og kontingent på siden Hold og træn

Fuld fart

Fuld fart er for gymnaster og børn der gerne vil prøve kræfter af med spring gymnastik. Holdet strækker sig fra 0-4 kl.

Her vil vi lave rytmisk opvarmning og lege, samtidig med at have det sjovt. Der vil være fokus på spring, kammeratskab og motorisk udvikling.

Vi vil hoppe på trampolin, bruge Airtrack til forskellige spring og hop. Børnene vil få bekendtskab med araberspring, saltomortaler, håndstand og vejrmøller.

Vi vil hele tiden have fokus på de forskellige niveauer, der er på holdet, så alle bliver inkluderet.

Dans Kids

Kan du godt lide at fyre den af til musikken?

Så er Dans Kids sikkert noget for dig. Til Dans Kids skal vi danse en masse forskellige danse men allermest skal vi have det sjovt imens.

Dans Kids er for alle børn fra 0 kl. til og med 3 kl. og vi glæder os til at få dig med på holdet!

For mere info om træner, tider og kontingent- se siden Hold og træning

Dans Junior

Kan du godt lide at fyre den af til musikken?

Så er Dans Junior sikkert noget for dig.

Til Dans Junior skal vi danse til en blanding af forskellige musikgenrer. Alt fra Hiphop til de nyeste moves fra TikTok.

Vi skal lære om takter og øve os i rytme bl.a. ved forskellige danse og rytmelege. Men allermest skal vi have det sjovt imens vi bevæger os til musikken!

Dans Kids er for alle børn fra 4 kl. til og opefter og vi glæder os til at få dig med på holdet!

For mere info om træner, tider og kontingent- se siden Hold og træning

Pulsen op kidz

Et hold for børn og unge 5.-9. Klasse.

Konceptet bliver det samme som holdet jeg har for voksne. Vi mødes, griner, hygger og sveder sammen.

En typisk træning vil se således ud:

 • Opvarmning/leg
 • Styrke/ smidigheds øvelser
 • Leg og små spring med redskaber

Som situationen er nu, er jeg alene med holdet, og derfor vil der være et Max på 12 deltagere.

Jeg håber at se en masse friske glade unge mennesker til efteråret.

Pulsen op

Et hold for voksne der gerne vil bevæge sig, svede og grine med andre ligesindede.

En typisk træning vil se således ud:

 • Opvarmning/leg
 • Styrke/ smidigheds øvelser
 • Leg og små spring med redskaber

Der er plads til alle, der vil altid være alternative øvelser, såfremt man har en skulder, fod eller andet der ikke helt er så frisk som da vi var teenagere.

Vi har det rigtigt sjovt – så kom og vær en del af vores hyggelige hold.

Jumping

Jumping  er en fantastisk cardiotræning, der styrker hele kroppen og den indre core.

Jumping  er en effektiv måde at træne på, der forbrændes mellem 500-1000 kcal i timen og alle kan være med.
Alt dette kombineret med god musik og glade mennesker

Yoga

Yoga er for alle uanset alder, køn, størrelse og tidligere erfaringer med yoga. Det er derfor heller ikke nødvendigt at være specielt smidig eller stærk. Det har større betydning at du har lyst til at arbejde med dig selv og din krop. At du tør være autentisk i forhold til hvad du føler, og respondere ærligt på det kroppen fortæller …

I løbet af en yogatime vil du få bevæget hele din krop. Du vil få trænet din smidighed, styrke og balance. Du vil komme til at arbejde med dit åndedræt og du vil som afslutning på hver time blive guidet gennem en afslapning/afspænding.

Aase

Zumba

Zumba er en sjov, glædesfyldt, og effektiv motionsform, der kombinerer dansens glade elementer fra bl.a. salsa, merengue, reggaeton, samba, og hip hop med fitness til eksotiske latinske rytmer og fede internationale beats.

Om du kan danse eller ej er fuldstændig ligegyldigt da Zumba handler om at få pulsen op og have det sjovt – så kom og vær med til en dansefest😊

 

Så meld dit barn eller dig selv til Gymnastik i Kongerslev

Vi glæder os til at se dig

Alle henvendelser til gymnastik bedes ske på følgende e-mail: gymnastik@kongerslevif.dk